Asbestvondst dwingt CSG Augustinus tot noodplan

RTV Noord

Christelijke Scholengemeenschap Augustinus in Groningen is dringend op zoek naar bijna vijftig leslokalen voor elfhonderd leerlingen. Dat komt doordat er afgelopen maandag voor de tweede keer in korte tijd asbest is gevonden in het schoolgebouw.

Lees verder >>

NAM: 'Norm voor verstevigen woningen voldoende'

RTV Noord

'We hebben de bouwnorm voor het verstevigen van huizen niet verlaagd, maar voor iedereen vastgesteld op n getal.' Dat zegt de NAM in een reactie op de zorgen die zijn ontstaan bij Annemarie Heite uit Bedum.

Lees verder >>

Misstanden op Zuidlaardermarkt ondanks gedragscode

Op de Zuidlaardermarkt is dit jaar meer rekening gehouden met dierenwelzijn dan vorig jaar. Dat concludeert Dierenbescherming Drenthe die samen met Eyes on Animals en de organisatie van de markt de boel in de gaten hield.

Lees verder >>

Groningen Airport krijgt vanaf 2015 vlucht naar Bodrum

Jos Schuurman/FPS

Touroperator Corendon Airlines gaat vanaf het zomerseizoen van 2015 vluchten uitvoeren vanaf luchthaven Eelde naar het Turkse Bodrum. De eerste vluchten vertrekken eind april 2015.

Lees verder >>

Samanci's blijven drie maanden langer in voorarrest

RTV Noord

Het voorarrest van het voormalige 'spookraadslid' Ishan Samanci uit Delfzijl is met negentig dagen verlengd. Voor zijn vader geldt hetzelfde. Dat heeft de raadkamer bepaald.

Lees verder >>