Timmermans: 'Universiteit moet ook opvoeden'

Remy van Mannekes/RTV Noord

Nederlandse universiteiten moeten niet schromen om ook opvoedkundige taken op zich te nemen. Dat zei minister Timmermans van Buitenlandse Zaken tijdens de opening van het academisch jaar van de Rijksuniversiteit Groningen.

Lees verder >>

Pekelder broers verjagen steenmarters

RTV Noord

Ze stinken, maken lawaai en vernielen je plafond. Tot overmaat van ramp mag je ze niet doden of ernstig verstoren, want het zijn beschermde dieren. Twee broers uit Oude Pekela bedachten daarom een oplossing tegen de steenmarter.

Lees verder >>

Op=Op moet de schappen weer vullen

RTV Noord

Op=Op Partijgroothandel in Peize moet de twee zaken van franchisenemer Poelman uit Leek blijven leveren. Dat heeft de rechter in Assen beslist.

Lees verder >>

Vragen over opslag kernafval in Noorden

Flickr/Greens MPS (Creative Commons)

De ChristenUnie en GroenLinks in Stadskanaal hebben het gemeentebestuur vragen gesteld over de opslag van kernafval in zoutkoepels in Noord-Nederland. De partijen reageren op een rapport van actiegroep LAKA.

Lees verder >>

155 handtekeningen tegen rondweg langs Ter Laan

Jeroen Berkenbosch/RTV Noord

Bewoners van de wijk Ter Laan in Bedum hebben 155 handtekeningen ingezameld voor de petitie tegen de rondweg die mogelijk langs hun wijk aangelegd gaat worden. Bijna alle inwoners van de wijk hebben de petitie getekend.

Lees verder >>